437 деца взеха участие в проведеното на 20.10.2022 г. текущо класиране за прием.

...
437 деца взеха участие в проведеното на 20.10.2022 г. текущо класиране за прием.
Коментари Харесай

Близо 250 деца се борят за 17 места в детски ясли в Пловдив


437 деца взеха присъединяване в проведеното на 20.10.2022 г. настоящо класиране за банкет. От тях най-вече са децата със заявки за банкет в яслените групи – 247. За първа възрастова група кандидатстваха 61 деца, за втора – 66, за трета група – 48 деца и 15 деца за четвърта възрастова група. Част от децата, взели присъединяване в класирането, имат обезпечени места и желаят пренасяне в други детски заведения.

За класирането бяха оповестени общо 214 свободни места, като 17 от тях за децата в яслена възраст, 68 – за първа възрастова група, 49 – за втора възрастова група, 45 – за трета група и 35 места за четвърта група.

Класирани бяха общо 62 от кандидатстващите – 17 деца за детските ясли, 23 за първа възрастова група, 9 за втора възрастова група, 4 за трета група и 9 за четвърта възрастова група. За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и детските ясли в избрания от Графика на дейностите период – 28.10.2022 година. Не са нужни документи за доказване на адресната регистрация на децата, тъй като инспекциите са автоматизирани.

Препоръката към родителите на към момента некласираните деца е да се срещнат с оповестените свободни места за идващото класиране, което е на 8 ноември 2022 г., и да подадат своите заявки съгласно опциите за банкет. По-малкият брой точки за регион, в случай че е друг от този на местоживеене, не е спънка за класиране – от значително значение е съществуването тук-там. Останали свободни места за родените през 2019 година има в разкритата по-късно първа възрастова група в ДГ „ Майчина грижа “, заради ремонтни действия на главния адрес. До привършване на ремонта тя ще се обитава на ул. " Лъджене " №13. Места за трета възрастова група към момента има в новата постройка на ДГ „ Чайка “ на ул. " Богомил " №75А. На идните класирания ще бъдат оповестени спомагателни места и за новата постройка на бул. „ Александър Стамболийски “ в регион „ Южен “.

За класирането на 8 ноември шефовете ще разгласят свободните места в период до 31 октомври, включително С всички значими дати за оставащите класирания до края на календарната 2022 година родителите могат да се срещнат от оповестения на страницата на системата График на дейностите (намира се в раздела с нормативни документи и към управлението за родителите), както в календара с значимите за класиранията дати.

 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР